A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymát megpirítjuk a szalonnás zsíron. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Ha a paprika kissé összeesett, hozzákeverjük a felkockázott ... tovább
A rizst bő, sós vízben főzzük meg. Csepegtessük le. A paradicsomok tetejét vágjuk le és a magos belsejét kaparjuk ki, tegyük félre. A paradicsomokat kissé besózva, lefelé fordítva hagyjuk állni. A rizst keverjük össze a ... tovább
A narancs héját reszeljük le, a levét csavarjuk ki. Keverjük össze a bort, a kakukkfüvet, ízlés szerint borsot a narancs levével és héjával. A csontostól felszeletelt bárányhúst fél napra belefektetjük, néha megforgatjuk. A ... tovább
A narancsok sárga héját vékonyan levágjuk, majd a fehér részt eltávolítjuk a gyümölcsről és apróra vágjuk a gerezdeket. Két deci vízzel felöntve puhára főzzük, ha szükséges kevés forró vizet adhatunk hozzá. Hagyjuk ... tovább
Két narancs héját reszeljük le, majd a levét facsarjuk ki. A narancslébe keverjük bele a mézet, a narancshéjat, a finomra vágott fűszereket, végül sózzuk, borsozzuk meg. A megtisztított garnélákat tegyük zacskóba és öntsük rá ... tovább
A citrom és egy narancs héját lereszeljük, majd kevés vízben felfőzzük és 10 perc forralás után botmixerrel áttörjük. Közben a gyümölcsök levét kifacsarjuk. A sózott, borsozott harcsafiléket leöntjük a nyert lével és 20 ... tovább
Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat meghámozzuk és kifilézzük. 4 alufólia lapot előkészítünk, ráhelyezzük a sózott borsozott lazacfiléket, a filékre halmozzuk a narancsgerezdeket és ráöntjük a narancslevet. A ... tovább
A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább
A karajt lehártyázzuk és felszeleteljük, a szélén az esetleges hártyát bevagdaljuk, gyengéden kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük fályolnyi liszttel a szeleteket és a felforrósított vaj, olaj keverékeben mindkét oldalukat ... tovább
Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve ... tovább