Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros hagymás csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2.5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2-3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4-6 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük, egy kisebb tálban.
Egy serpenyőt előveszünk, olyat, amely később a sütőben is használható. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, melyben a combokat megpirítjuk, a ha elkészült, kivesszük a pirított combokat és serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát és addig kavargatjuk, amíg megpuhul és a színe szép aranybarnára változik. Ez kb. 15 perc. Ekkor levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral, hozzáadjuk a fokhagymát, a tejszínt, majd visszahelyezzük a combokat. Az ételt erős lángra tesszük, felforraljuk és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük.
A combok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Köretként főtt krumplit csináltam, de lehet bármilyen köret, akár rizs vagy rizottó is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)