Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros kacsapecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 cl konyak 246 0 0 1.7 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 db kacsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a botmixer poharába dobjuk, a fokhagymával, a lereszelt citromhéjjal, a mustárral együtt és pürésítjük. A masszát sózzuk, borsozzuk és a gondosan megtisztított kacsa hasüregébe kenjük. A citrom belsejét kanállal kiszedjük, a húsára nem lesz szükség. Kívülről is besózzuk a kacsát, majd a fél citromhéjat, melybe beleöntöttük a konyakot, mint egy poharat a hasüregébe tesszük és a rozmaringágakkal kiékeljük. Óvatosan rácsos tepsibe tesszük a madarat, aláöntünk egy pohár vizet, hogy a lecsöpögő zsírja ne égjen meg, és 175 fokra előmelegített sütőben kb másfél óra alatt, a zsírjával időnként meglocsolva, megsütjük.
Darabolás előtt 10 percig pihentessük.
Aszalt szilvás párolt rizzsel és befőttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)