Kolbásszal töltött dagadó
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 késhegynyi
szódabikarbóna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
igény szerint
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
1 szál
lángoltkolbász |
511 |
23 |
45 |
0.2 |
0 |
150 |
1.2 kg
dagadó |
422 |
12 |
42 |
0.3 |
0 |
72 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Szúrjuk fel a dagadót vagy vásárláskor kérjük meg a hentest. A zsemlét áztassuk tejbe, majd csavarjuk ki és morzsoljuk el. A kolbász bőrét húzzuk le és a húsát dolgozzuk össze a zsemlével, a szódabikarbónával és a tojással. Töltsük a kolbászmasszát a dagadóba és a nyílást tűzzük össze vagy varrjuk be. a hús külsejét sózzuk, borsozzuk. Fektessük a zsírral kikent tepsibe, öntsünk alá egy deci vizet és alufóliával szorosan fedjük le. 200 fokra előmelegített sütőben süssük egy órát, majd a fóliát levéve, szaftjával locsolgatva, fél óra alatt süssük pirosra. A tűzést vagy cérnát eltávolítva 15 perc múlva szeleteljük.
Sült burgonyát és párolt rizst adjunk hozzá. Salátát vagy idénysavanyúságot tálaljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)