Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas gesztenyével töltött pulyka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
60 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
1.5 dl étolaj 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db bébipulyka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott libamájat, megsózzuk, törött borssal, majoránnával fűszerezzük és megpirítjuk. Ezután a májat finom szűrőn keresztül áttörjük.
A megtisztított gesztenyét jó zsíros húslevesben puhára főzzük, és a libamájhoz hasonlóan áttörjük vagy ledaráljuk. A gesztenyét és a libamájpürét összekeverjük.
A pulyka hasüregét megsózzuk, és megtöltjük a gesztenyével, majd a nyílást cérnával bevarrjuk Külső felületét is megsózzuk, tepsibe helyezzük, forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és mérsékelten meleg sütőbe tolva, gyakori locsolgatással készre sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)