Májas gesztenyével töltött pulyka
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
gesztenye |
167 |
4.8 |
1.5 |
32.6 |
7.5 |
0 |
60 dkg
libamáj |
130 |
16.4 |
4.3 |
6.3 |
0 |
515 |
ízlés szerint
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1.5 dl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
8 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 liter
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
bébipulyka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A finomra vágott vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott libamájat, megsózzuk, törött borssal, majoránnával fűszerezzük és megpirítjuk. Ezután a májat finom szűrőn keresztül áttörjük.
A megtisztított gesztenyét jó zsíros húslevesben puhára főzzük, és a libamájhoz hasonlóan áttörjük vagy ledaráljuk. A gesztenyét és a libamájpürét összekeverjük.
A pulyka hasüregét megsózzuk, és megtöltjük a gesztenyével, majd a nyílást cérnával bevarrjuk Külső felületét is megsózzuk, tepsibe helyezzük, forró olajjal leöntjük, kevés vizet öntünk alá, és mérsékelten meleg sütőbe tolva, gyakori locsolgatással készre sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)