Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros marhaszelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 dl barnasör 51 0 0 5.9 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az érlelt marhahúst 4 szeletre vágjuk és gyengéden kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát mustárral megkenjük, majd a zsemlemorzsába panírozzuk. A felforrósított olajon mindkét oldalukon elősütjük. Az olajat kuktába öntjük és a párolórácsot betéve, a hússzeleteket, a babérleveleket, a félfőre vágott hagymával rétegezve belerakjuk, szükség szerint megfűszerezzük és a sört ráöntve a kuktát lezárjuk. Sípolástól számítva 25 percig kislángon főzzük.
Knédlivel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)