Mustáros meggy
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cukorból és 3 dl vízből szirupot főzünk, beletesszük a szárától megtisztított meggyet, majd felforraljuk és hűlni hagyjuk. A meggyet szűrőkanállal üvegekbe tesszük és a levet felére beforraljuk, a lébe keverjük a mustárt, majd a felforraljuk és a meggyre öntjük. Lezárva, szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Vadhúsok kísérője lehet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)