Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Mézes-mustáros csirkés szendvics

A csirkemellet csíkokra vágjuk, elkeverjük, a sóval, borssal, a cacennyi borssal, a fokhagymagranulátummal és az oregánóval. Végül a felhevített olajban pirosra sütjük. Ha elkészült, összeforgatjuk a mézzel és a mustárral. A ... tovább

Mézes-mustáros szűzpecsenye

A finomra vágott hagymát a felhevített olajon megpirítjuk. A felszeletelt, gyengéden kivert, sóval, borssal meghintett sertésszüzet átsütjük rajta. Belecsurgatjuk a mézet, rászórjuk a gyömbért, belekeverjük a mustárt és a borral ... tovább

Miccs

A húsokat kétszer daráljuk le, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük ízlés szerint. Gyúrjuk alaposan össze a szódabikarbónával és pihentessük a hűtőben néhány órát, majd a masszából vizes kézzel ... tovább

Módosított virslis burgonyasaláta

A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk. Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább

Mogyorós aszalt szilvával töltött csirkemell

A csirkemelleket csontozzuk ki és a bőrét húzzuk le a húsról. A csirkemelleket húskalapáccsal kissé verjük ki ügyelve rá, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető maradjon. Az aszalt szilvát magozzuk ki és pároljuk meg a ... tovább

Mogyorós csirke

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, megborsozzuk és beleforgatjuk a szójaszószba, majd fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát a zöld szárával együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős ... tovább

Mogyorós csirkecurry

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel ... tovább

Mokány tokány

Vágjuk a borjúhúst vékony csíkokra. Az apró kockákra vágott szalonnát süssük zsírjára és a zsíron pirítsuk meg a félfőre vágott hagymát. Dobjuk rá a húst és nagy lángon süssük fehéredésig. Keverjük hozzá a ... tovább

Mókus kreol módra

A mókusokat megnyúzzuk és kibelezzük. Darabokra vágjuk és a cajun fűszerkeverékkel elkevert lisztben megforgatjuk. A felhevített olajban, barnára sütjük. A többi hozzávalót, botmixer poharába dobjuk és némi vízzel elkeverve ... tovább

Mornay mártás

A kész besamelmártásba belekeverjük a tojássárgáját, a tejszínt, a reszelt sajtot és csipetnyi cayenni borssal ízesítjük. ... tovább