Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meleg zöldségtál pestóval

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

Meleg zöldségtál pestóval
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 db tyúkhúsleves kocka ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
20 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db karotta 40 1.2 0.3 8.1 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pestó
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Meleg zöldségtál pestóval
A karottát, a burgonyát, a póréhagymát és a cukkinit megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A zöldbabot leszálkázzuk és kb. 4 cm hosszú darabokra aprítjuk. A lehéjazott paradicsomot felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A babkonzervet leöblítjük és lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben két evőkanál olajat forrósítunk, beletesszük a karottát, a burgonyát meg a zöldbabot és néhány percig pirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük kb. 5 dl vízzel, felforraljuk, belekeverjük a leveskockát és kb. 15 percig kis lángon főzzük, ekkor belekeverjük a fehér babot, a cukkinit, a póréhagymát és a paradicsomot, majd további 8 perc alatt készre pároljuk. Tálalás előtt belekeverjük a pestót.

Pestó
A pestóhoz a fokhagymát és a bazsalikomot egy kevés sóval pürésítjük; végül belekeverjük a reszelt parmezánt és 5 evőkanál olívaolajat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)