Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Sós
(2659 db)

Kaviáros blincsiki

A vaj felét kis lángon felhevítjük és a vizes részét elforraljuk, majd félre tesszük. Az élesztőt elmorzsoljuk, a langyos tej felében, majd hozzákeverve a cukrot felfuttatjuk. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a kétféle lisztet, ... tovább

Kaviáros burgonyahajók

A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket ... tovább

Kecskesajtos puliszka pirítva

Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább

Kecsketúróval töltött, baconba tekert füge

Az érett fügéket megmossuk, majd leszárítjuk és kétharmadukig, keresztben bevágjuk. Kissé széthajtjuk, majd a kevés sóval és a zúzott fokhagymával elkevert kecsketúróval betöltjük. A baconnal körbetekerjük, néhány szem ... tovább

Kefires busa

A halhúst 4 szeletre vágom, besózom, az almaecettel lelocsolom, és 1-2 órát állni hagyom. Időnként megforgatom. A kefirbe belekeverem a zúzott fokhagymát és a lisztet. Kiolajozok egy tepsit, beleteszem a halszeleteket és leöntöm a ... tovább

Kefíres zöldségleves zsázsával

A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, majd a húsát kis kockára vágjuk. A kicsumázott paprikákat, a színhatás miatt lehetőleg piros és sárga húsút válasszunk és az uborkát is hasonló nagyságú ... tovább

Kéksajt mártás

A sajtot lereszeljük vagy villával áttörjük, a fokhagymát összezúzzuk és a hozzávalókat összekeverjük, Ízlésünk szerint fűszerezzük, de a sózással legyünk óvatosak, mert a kéksajt is sós. Tálalás előtt két órát hagyjuk ... tovább

Kéksajtos szűzpecsenye

Hártyázzuk le a sertésszüzet, majd hosszú keskeny pengéjű késsel szúrjuk fel. Töltsük be, az egy evőkanál olajjal kivert kéksajttal. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. Forgassuk a durvára tört borskeverékbe és a többi, ... tovább

Kéksajttal töltött tojás

A tojásokat sós vízben keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük és a héjukat eltávolítjuk. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk és a sárgájukat eltávolítjuk. A tojássárgákat a vajjal, a kéksajttal, ízlésünknek ... tovább

Kel baconnal és tejföllel

A kelt másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. A finomra vágott baconnal, köménnyel, sóval és borssal megszórjuk. Lekenjük a tejföllel. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Előételnek vagy nasinak tálaljuk. ... tovább