Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karalábéfőzelék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kg karalábé 38 2.1 0.2 6.9 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott, zsenge karalábét kockákra vágjuk és a vajban, megsózva, megpároljuk, csak akkor öntsünk rá egy kevés vizet egy, ha nagyon sülne. Végül rádobjuk a finomra vagdalt petrezselyemzöldet, megszórjuk a liszttel és felöntjük a tejszínnel. Csipetnyi cukorral és ha kell még sóval ízesítve forraljuk össze.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)