Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos-tejszínes kelkáposzta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főzelékek, Főétel mellé, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, belekeverjük a lisztet és összesütjük, majd felöntve a paradicsomlével és a tejszínnel összefőzzük. A kelkáposzta maradjon kissé roppanós. Szárazabb húsok mellé illő köret, de vegák fogyaszthatják önmagában is. Hidegen is megállja a helyét, saláta helyett.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)