| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 fej kelkáposzta | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 4.5 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 2 dl sűrített paradicsom | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kiskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben a darált köménnyel, a majoránnával és a borssal fűszerezzük. Sózzuk, majd a csíkokra vágott kellel elkeverjük. Ha a kel összeesett, belekeverjük a lisztet és összesütjük, majd felöntve a paradicsomlével és a tejszínnel összefőzzük. A kelkáposzta maradjon kissé roppanós. Szárazabb húsok mellé illő köret, de vegák fogyaszthatják önmagában is. Hidegen is megállja a helyét, saláta helyett.