Karalábé leves
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
zöldségalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csipet
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 50 dkg
karalábé |
38 |
2.1 |
0.2 |
6.9 |
1.4 |
0 |
| 5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A karalábét megtisztítom, de zsenge leveleit félreteszem, majd apró kockára vágom. A felforrósított vajon majdnem puhára párolom, a párolás vége felé hozzáadom a felcsíkozott leveleket is. Megszórom a liszttel, néhányszor átkeverem és felöntöm zöldségalaplével vagy vízzel. megfűszerezem és puhára főzöm. Tálalás előtt belekeverem a tejfölt és a finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Nyáridőben adhatjuk hidegen is, ha tartalmasabb levest szeretnénk, főzzünk bele vajgaluskát.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)