Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Gabi meggyespitéje

A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. ... tovább

Gazdag csirke curry

A koriandert és a római kömény magot pirítsuk át, egy száraz serpenyőben, majd törjük, mozsárban össze. A feldarabolt, sózott, borsozott csirkét süssük át a felhevített olajban. Keverjük össze, a többi fűszerrel, melyeket ... tovább

Gesztenyekrémleves mazsolával

A rumot megforrósítjuk és a mazsolára öntjük, lefedve állni hagyjuk, amíg a rumot felszívja. A tejbe szórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, csipetnyi sóval ízesítjük és belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. ... tovább

Gesztenyés kifli

Az élesztőt a tejben feloldjuk. A gesztenyemasszát a rummal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk.A lisztet a cukorral és a sóval összekeverjük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk ... tovább

Gesztenyés kifli

A töltelékhez a a gesztenyemasszát, a rumot, a mazsolát, a fahéjat és a porcukrot eldolgozzuk. A lisztet és a vajat morzsásra keverjük, majd a langyos tejfölben felfuttatott élesztővel, sóval és a cukorral simára gyúrjuk. Késfok ... tovább

Gézuka túrófánkja

A hozzávalókat jól összekeverjük, használjunk hozzá dagasztóspirált. Két evőkanállal szaggassuk középforró olajba és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Csepegtessük le, majd porcukorral megszórva, rummal vagy barackpálinkával ... tovább

Gixer módosított franciasalátája

A kis kockára vágott zöldségeket sós vízben főzzük roppanósra, a levet ne öntsük ki, mert jó levesalap. A zöldségeket az apróra vágott almával, hagymával, uborkával keverjük el, de óvatosan, hogy semmi se törjön össze. A ... tovább

Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A megmaradt olajban, megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, majd rádobva a felszeletelt gombát, közben sózva, borsozva ... tovább

Gombával töltött rántott tojás

A felhevített olajban megpároljuk a hagymát, majd a finomra vágott gombát. Ha zsírjára sült, fűszerezzük és ha, langyosra hült, belekeverünk egy tojást. 6 tojást keményre főzünk és tisztítás után félbe vágunk. A gombás ... tovább

Gorgonzolás-körtés csirkemell

A kifilézett csirkemellet felszórjuk, majd ujjainkkal a nyílást kitágítjuk. A meghámozott, kicsumázott körtét, az áttört gorgonzolát és a durvára vágott diót összekeverjük, majd a csirkemellek üregébe töltjük. A töltött ... tovább