Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gesztenyekrémleves mazsolával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Karácsony, Főtt, Édes, Hideg, Meleg, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg gesztenyemassza 225 1.8 0.6 54.3 3.5 0
1 késhegynyi citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
8 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rumot megforrósítjuk és a mazsolára öntjük, lefedve állni hagyjuk, amíg a rumot felszívja. A tejbe szórjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és a citromhéjat, csipetnyi sóval ízesítjük és belemorzsoljuk a gesztenyemasszát. Felforraljuk, majd botmixerrel homogénre keverjük. 2 deci vízben elkeverjük a keményítőt és a leveshez öntjük, a mézzel kedvünk szerint megédesítjük. Rövid forralás után tálalható, melegen és lehűtve is nagyszerű. Betétként a rumos mazsolát adjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)