Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Fonott kalács

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Fonott kalács Dózsa módra

A meglangyosított és kiskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott, a lisztre öntjük és a többi tejjel, a két tojássárgájával, csipet sóval, cukorral és citromhéjjal összegyúrjuk, a végén ... tovább

Fonott kalács kemencében

A megszitált, meglangyosított lisztet mély tálba helyezzük és a közepébe kis mélyedést vájunk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben elkeverjük, beleöntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá. Ezután letakarjuk ... tovább

Forgácsfánk, csöröge

A tejfölt, a tojássárgájákat, a tojást, a cukrot, a sót és a rumot elkeverjük és a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntjük, nagyon jól összedolgozzuk, olyan kemény legyen, mint a gyúrt tészta. Letakarva fél órát hagyjuk ... tovább

Forralt bor erdész módra

A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél ... tovább

Forralt bor gyerekekenek

A hozzávalókat a összekeverjük, majd felmelegítjük. Poharakba szűrjük. Téli kiránduláshoz igazi felnőttes ital, termoszban is magunkkal vihetjük. ... tovább

Forralt bor nátha ellen

A fűszereket a borba szórjuk, belekeverjük a mézet és a kettévágott cseresznyepaprikát. Forrpontig melegítjük, majd poharakba szűrjük. Fogysztás utánra feltétlen készítsünk némi harapnivalót. Sízés utáni átfagyásra ideális ... tovább

Forraltbor mártás

A narancs levét, a vörösbort, cukrot, szegfűszeget, ánizst, fahéjat, kardamomot felforraljuk és lassú tűzön sziruppá főzzük. Húzzuk le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl. Szűrjük le és a hideg mártást muffin mellé kínáljuk. ... tovább

Főtt tyúkhús meggymártással

A feldarabolt tyúkot forró, sós vízben puhára főzzük. A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Kb. 6 dl vízben feltesszük főni. Csipetnyi sóval, szegfűszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, cukorral ízesítjük, és hozzáöntünk egy ... tovább

Francia krémes

Készíthetjük a tésztát magunk is, de bolti leveles tésztából is finom. A tésztát késfok vastagságúra nyújtsuk ki és így süssük meg, a leírás szerint. Az első tésztalapot, szükség szerint körbevágva, fektessük ... tovább