Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Íz és hőfok:

Édes
(860 db)

Fahéjas kuglóf

A tejet meglangyosítjuk, a mézzel és az élesztővel elkeverjük. A tészta alapanyagait kenyérsütőbe tesszük a vajat kivéve, és sima tésztát gyúrunk vele. A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a fahéjat és amíg dagasztja a ... tovább

Fahéjas sütőtökhab

A sütőtök súlya tisztítva, sütve értendő. A tököt megsütjük, majd kihűtjük. Botmixerrel alaposan összezúzzuk vagy szitán áttörjük. Belekeverjük a többi hozzávalót és habszifonba töltjük. Tálkákba spricceljük, a ... tovább

Farsangi fánk

A szétmorzsolt élesztőt a cukorral elkevert, 2 dl-nyi langyos tejben elkeverjük, meghintjük egy kis liszttel, majd, meleg helyen, felfuttatjuk. A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek. Az átszitált lisztet nagy tálba szórjuk. ... tovább

Fehércsokoládéleves

A tejet és a tejszínt egy rozmaringággal forraljuk fel. Kevés tejjel keverjük el a búzakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejes-tejszínes alapba. Ha besűrűsödött húzzuk le a tűzről és vegyük ki belőle a ... tovább

Fejes saláta

A saláta torzsáját levágjuk és külső leveleit leszedjük. Gondosan megmossuk, hogy a levelei között megbúvó homokot és egyéb lakókat eltávolítsuk, majd lerázva a felesleges víztől megszabadítjuk. A citrom kicsavart levéből, a ... tovább

Feketeáfonya ketchup

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzákeverjük a citrusok lereszelt héját, a finomra őrölt mustármagot, a lereszelt gyömbért, a sót és a borsot. Átforgatjuk az ... tovább

Fetás görögdinnyesaláta

A lehűtött görögdinnyét vágjuk ki a héjából és kockázzuk fel. A magokat, amennyire lehet piszkáljuk ki. Forgassuk össze az olajból, ecetből kevert öntettel és óvatosan keverjük hozzá a darabokra tördelt fetát. A tetejét ... tovább

Flamand marhasült

A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát ... tovább

Fokhagymás szilvamártás

A magnélküli aszaltszilvát a vörösborban 2 órát áztatjuk, majd megfűszerezve, addig főzzük, amíg a szilva kezd megereszkedni, ekkor belekeverjük az apróra vagdalt fokhagymát és még 3 percig forraljuk. Hidegen melegen tálalható. ... tovább

Fonott húsvéti kalács

A langyos tejbe kevés cukrot és lisztet keverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni, majd a többi liszttel, a sóval a tojással és a tojássárgájával dagasszuk tésztává. Végül gyúrjuk bele a langos vajat. Liszttel ... tovább