Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fehércsokoládéleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál búzakeményítő 334 0.4 0.1 82.5 0 0
15 dkg fehér csokoládé ? ? ? ? ? ?
4 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2,5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
40 dkg gyümölcs ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet és a tejszínt egy rozmaringággal forraljuk fel. Kevés tejjel keverjük el a búzakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejes-tejszínes alapba. Ha besűrűsödött húzzuk le a tűzről és vegyük ki belőle a rozmaringágat. Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét és adjuk a levesünkhöz, lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék rozmaringágakból készítsünk nyársakat úgy, hogy a leveleit lehúzzuk és egyik végét kihegyezzük, a másik végén pedig hagyjunk néhány levélkét díszítésnek. Tisztítsunk meg néhány idénygyümölcsöt, forgassuk meg citromlében és szépen elrendezve húzzuk a nyársakra. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. A hideg levest merjük csészékbe, hintsük meg mézeskalácsfűszerrel és a gyümölcsnyársakkal díszítve tálaljuk. Rozmaring helyett ízesíthetjük vaníliával is, de akkor bambuszpálcára szúrjuk fel a gyümölcsöket.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)