Fehércsokoládéleves
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
búzakeményítő |
334 |
0.4 |
0.1 |
82.5 |
0 |
0 |
15 dkg
fehér csokoládé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
4 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
2,5 dl
habtejszín |
284 |
15.5 |
23.7 |
1.9 |
0 |
77 |
40 dkg
gyümölcs |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tejet és a tejszínt egy rozmaringággal forraljuk fel. Kevés tejjel keverjük el a búzakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejes-tejszínes alapba. Ha besűrűsödött húzzuk le a tűzről és vegyük ki belőle a rozmaringágat. Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét és adjuk a levesünkhöz, lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék rozmaringágakból készítsünk nyársakat úgy, hogy a leveleit lehúzzuk és egyik végét kihegyezzük, a másik végén pedig hagyjunk néhány levélkét díszítésnek. Tisztítsunk meg néhány idénygyümölcsöt, forgassuk meg citromlében és szépen elrendezve húzzuk a nyársakra. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. A hideg levest merjük csészékbe, hintsük meg mézeskalácsfűszerrel és a gyümölcsnyársakkal díszítve tálaljuk. Rozmaring helyett ízesíthetjük vaníliával is, de akkor bambuszpálcára szúrjuk fel a gyümölcsöket.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)