Fehércsokoládéleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A tejet és a tejszínt egy rozmaringággal forraljuk fel. Kevés tejjel keverjük el a búzakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejes-tejszínes alapba. Ha besűrűsödött húzzuk le a tűzről és vegyük ki belőle a rozmaringágat. Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét és adjuk a levesünkhöz, lefedve hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék rozmaringágakból készítsünk nyársakat úgy, hogy a leveleit lehúzzuk és egyik végét kihegyezzük, a másik végén pedig hagyjunk néhány levélkét díszítésnek. Tisztítsunk meg néhány idénygyümölcsöt, forgassuk meg citromlében és szépen elrendezve húzzuk a nyársakra. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe. A hideg levest merjük csészékbe, hintsük meg mézeskalácsfűszerrel és a gyümölcsnyársakkal díszítve tálaljuk. Rozmaring helyett ízesíthetjük vaníliával is, de akkor bambuszpálcára szúrjuk fel a gyümölcsöket. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||