Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fahéjas kenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Buli, Teaparti, Karácsony, Csőben sült, Édes, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe öntjük és 2 deci langyos vizet hozzáöntve tésztává dagasztjuk. Fél órát kelni hagyjuk, majd lisztezett deszkán átgyúrva, újabb fél órát kelesztjük. Megformázva, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd 175 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Langyosan vágjuk szeletekre, vajjal, lekvárral megkenve kínáljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)