Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Kapris csirkecomb zöldséges kuszkusszal

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Melegen tartjuk és a sütőzsiradékban a finomra vágott hagymákat, a kaprit és a fűszereket összepároljuk. Visszatéve a combokat, mindig, csak kevés vízzel ... tovább

Kapris sertésnyelv

A sertésnyelvet sós vízben kuktában, 20 perc alatt megfőzzük, majd a bőrét lehúzzuk. Szeletekre vágjuk. A hagymát, az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a nyelvszeleteket. Összepároljuk, majd rászórjuk az összevágott ... tovább

Kapros csirkemell kefírrel

A csirkemelleket kifilézzük és lapjában két szeletre vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban, egyszer megfordítva megsütjük. A sütés vége felé rászórjuk a finomra vágott kaprot és ha a kapor illata ... tovább

Kapros csirkezúzaleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább

Kapros marhatokány

Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ... tovább

Kapros-gombás gyöngytyúk vajas lúdgége tésztával

A gyöngytyúkot feldaraboljuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal beletesszük a megmosott gyöngytyúk darabokat. Fedővel letakarva, mindig csak kevés vizet hozzáadva ... tovább

Kapros-kukoricás csirkemell

A csirkemellet kifilézzük és vékony csíkokra vágjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta a csirkemellet, közben zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Szükség szerint, ... tovább

Karácsonyi töltött pulyka

A pulykát gondosan megtisztítjuk és két nappal sütés előtt besózzuk. A betöltés előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni. A vajban a felkockázott liba és a pulyka máját megsütjük, a gombával együtt, majd a kapribogyóval ... tovább

Karalábé leves

A karalábét megtisztítom, de zsenge leveleit félreteszem, majd apró kockára vágom. A felforrósított vajon majdnem puhára párolom, a párolás vége felé hozzáadom a felcsíkozott leveleket is. Megszórom a liszttel, néhányszor ... tovább

Karalábéfőzelék

A meghámozott, zsenge karalábét kockákra vágjuk és a vajban, megsózva, megpároljuk, csak akkor öntsünk rá egy kevés vizet egy, ha nagyon sülne. Végül rádobjuk a finomra vagdalt petrezselyemzöldet, megszórjuk a liszttel és ... tovább