Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros-kukoricás csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 doboz konzerv kukorica 126 4.6 1.6 23.1 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és vékony csíkokra vágjuk. A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta a csirkemellet, közben zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Szükség szerint, kevés vizet, önthetünk alá. Pároljuk, majdnem puhára. Ekkor keverjük hozzá az apróra metélt kaprot és a kukoricát, majd öntsük rá és forraljuk össze, a liszttel és curry porral elkevert joghurttal.
Párolt barna rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)