Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapros-gombás gyöngytyúk vajas lúdgége tésztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
25 dkg lúdgége tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
10 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
12 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
10 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
10 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
1 db gyöngytyúk ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyöngytyúkot feldaraboljuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal beletesszük a megmosott gyöngytyúk darabokat. Fedővel letakarva, mindig csak kevés vizet hozzáadva pároljuk. Sóval ízesítjük. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kockára vágott, megmosott zöldpaprikát. Kevés olajban megpirítjuk a kockára darabolt gombát, kevés sóval ízesítjük, majd a friss, apróra vágott kapor felével meghintve néhány pillanatig pirítjuk, majd az egészet a gyöngytyúkra öntjük.
Ezután beletesszük a héjától megtisztított, kockára vágott, kimagozott paradicsomot is. Végül tejfölös habarást készítünk, amelyet a szűrőn keresztül az ételekhez öntünk. Tejszínnel javítjuk, és hozzáadjuk a vágott kapor másik felét is. Néhány percig mérsékelt tűzön forraljuk. Levének simának, bársonyosnak kell lenni.
A sós vízben kifőzött lúdgége tésztát olvasztott vajra téve átforrósítjuk, és külön edényben adjuk a gyöngytyúkhoz, amelyet kitálalva, egy kevés tejföllel meglocsolva díszítünk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)