Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kapris csirkecomb zöldséges kuszkusszal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Kapris csirkecomb
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál ras el hanut ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldséges kuszkusz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1,5 pohár zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1/2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 pohár kuszkusz 349 9.4 1 73.4 7.2 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kapris csirkecomb
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Melegen tartjuk és a sütőzsiradékban a finomra vágott hagymákat, a kaprit és a fűszereket összepároljuk. Visszatéve a combokat, mindig, csak kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Készíthetjük tagine-ben is. A zöldséges kuszkusszal tálaljuk.

Zöldséges kuszkusz
A kuszkuszt a forrásban lévő alaplével felöntjük és lefedve párolódni hagyjuk. Az olajban a lehéjazott, belsejétől elválasztott, kis kockára vágott paradicsomot, a hasonló kockára vágott uborkát és paprikát röviden átsütjük. A lime levével, a kuszkusszal és sóval, borssal ízesítve átkeverjük. Hidegen salátának vagy melegen köretnek kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)