Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Párolt
(825 db)

Hekkfilé rizssalátával

A rizst sós vízben főzzük majdnem puhára, majd lecsepegtetve hagyjuk hűlni. A zöldségeket és a gyümölcsöket vágjuk apró kockára. Az ecetből, a mézből és az olajból készítsünk dresszinget, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az ... tovább

Herány tokány

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább

Hét vezér tokány

A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a ... tovább

Hideg pulykatekercs

A pulykamellet vékony szeletekre vágom és egymás mellé téve, fólia alatt úgy verem ki, hogy egy nagy téglalap alakú húslapot kapjak, melynek a rövidebb oldala kb. 15 centis. A hozzávalókat kockára vágom, a zöldborsót előfőzőm ... tovább

Hirtelen sült tarja kelkáposztával

A tarjaszeleteket kiverjük, majd a hártyáit bevagdossuk. Sóval, borssal behintjük, majd a paprikával elkevert lisztbe forgatjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük és zsírjára sütjük. A sült szalonnát félre tesszük, majd a ... tovább

Hirtelensült gombával

A karajt gyengéden kiverjük, majd a szélein a hártyát bevagdossuk. Egy éjszakára a zúzott fokhagymával és sóval ízesített tejbe áztatjuk. Másnap a bacont zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. ... tovább

Homár amerikai módon

A friss homár farokrészét, 3 centis darabokra szeleteljük, majd a törzsét hosszában kettévágjuk, az ikráját és a törzséből kivett velőt a fele vajjal összeturmixoljuk és félretesszük. A zöldségeket apróra vágjuk, az olajon ... tovább

Húsgombóckák kapros mártásban

A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. Húsdarálón a pulykahússal és az egyik vöröshagymával átdaráljuk. Sóval, borssal, a zúzott fokhagymával és a tojásokkal jól összegyúrjuk. Apró gombócokká formázzuk, majd ... tovább

Húsgombócok póréágyon

A pulyka felső combot ledaráljuk, majd összegyúrjuk a tojással, rozmaringgal, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokká alakítjuk ... tovább

Húsos árpakása

Az árpát áztassuk be 2 órára. A forró olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd a kockázott húst süssük fehéredésig benne. Kis lángon pároljuk tíz percig. Keverjük bele a zúzott fokhagymát, a borsot és a majoránnát. ... tovább