A leveles tésztát kiterítjük és tenyérnyi körökre szúrjuk. A tarját és a sajtokat apró kockára vágjuk, majd a fűszerekkel és a ketchuppal keverjük össze. A masszából tegyünk evőkanálnyi tölteléket a tészta közepére. A ... tovább
A borjúkarajt gyengéden kiverjük. Az egyik oldalára zsályaleveleket, a másik oldalára sonkát terítünk, majd fogpiszkálóval hozzátűzzük. A felhevített zsiradékban a hússzeleteket átsütjük. A sonkás oldalával kezdve, hogy a ... tovább
A sárgaborsót és a barnarizst megfőzzük. Az apróra vágott
vöröshagymát olajon megsütjük, hozzákeverjük a sárgaborsós rizshez, fehérborssal, borsikafűvel, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük. Formáljunk
belőle ... tovább
A lereszelt gyömbért és fokhagymát összekeverjük a pác többi hozzávalójával. Az érlelt hátszínt pörkölthús méretű kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Többször átkeverve fél napig hagyjuk állni, majd beáztatott ... tovább
A kétféle szalonnát felkockázzuk. A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsíron megpirítjuk a bacont. Hozzákeverjük a fűszereket és az ízlés szerint kimosott káposztát, A káposztát, néhány ... tovább
Az olajat és a vajat felhevítjük, majd beledobjuk az apró kockára vágott fokhagymát és a rákokat. Négy percig forgatva sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Nagy lángon két percig forraljuk és petrezselyemzölddel ... tovább
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a ... tovább
A fűszereket, a só kivételével, mozsárban összetörjük. A szójaszószt, a mézet és egy evőkanál olajat elkeverünk, majd beleforgatjuk a lehártyázott húst. Meghintjük a fűszerkeverékkel és jól rányomkodjuk. Fél órára ... tovább
A recept bár lehet, hogy nem autentikus, végtelenül finom, így bárkinek ajánlom, aki szereti a szaftos húsokat. A csülköt kicsontozzuk és gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük, majd a felhevített olajban körben, a csontokkal ... tovább
Egy magas tepsi aljára teszem a sárga piskótát. Meglocsolom a szirup egyharmadával és rákenem a sárga krém egyharmadát. Meghintem a dió és a mazsola felével, majd ráfektetem a csokoládés piskótalapot. Ezt is meglocsolom a sziruppal, ... tovább