Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozmaringos borjúsaslik

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sült, Grillsütő, Tárcsa, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
8 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
30 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúhúst lehártyázzuk és kockára, a szalonnát hasonló méretű szeletekre vágjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a rozmaringlevéllel és borssal ízesített olajba forgatjuk. Belekeverjük a húsdarabokat és a szalonnát, majd hűtőben egy éjszakát pácoljuk. Másnap a karikára vágott paradicsomot, húst és a szalonnát bambusznyársakra húzzuk. Grillrácson, forgatva pirosra sütjük.
Salátával és friss puha kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)