A sonkát (igazából angolszalonnát) 8 szeletre vágjuk, majd 4 ovális jénaiban 1-1 deka vajban az egyik oldalukat megsütjük, átfordítjuk és minden tálba, két tojást beleütünk, majd addig sütjük, amíg a tojások sárgája még lágy ... tovább
A burgonyát gondosan megmossuk, majd szükség szerint feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük 160 fokra és részletekben sárgára sütjük a leitatott burgonyát. Fedő alatt hagyjuk saját gőzében puhulni, majd az olaj hőmérsékletét 180 ... tovább
A cukkinikat félujjnyi vastagra vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A hagymákat cikkekre vágjuk és lapjaira szedjük. Váltakozva nyársra húzzuk, megszórjuk sóval, borssal, és az olvasztott vajban pirosra sütjük. A mártáshoz a ... tovább
A csirkecombokat kicsontozzuk és felkockázzuk. A csontjából és bőréből, fél liter vízzel alaplevet főzünk. A leszűrt alaplében pároljuk roppanósra, a vékony csíkokra vágott répát, karalábét és pórét. Lecsepegtetve tegyük ... tovább
A felhevített olajon barnítsuk meg a cukrot, dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a megtisztított, kimagozott, kockára vágott sütőtököt. Kevergetve süssük, addig, amíg a karamell feloldódik. Ekkor öntsük fel az alaplével és ... tovább
A sült tököt a héjából kikaparva, a mézzel és a citromlével ízesítve botmixerrel áttörjük, majd a mazsolát belekeverjük. A palacsinták közepére kenjük a tökös masszát, majd a két szélét behajtva feltekerjük. A diót ... tovább
A tésztával béleljünk ki egy tepsit, de úgy hogy pereme is legyen. Reszeljük le a tököt és keverjük el a félkarikára vágott póréval. Terítsük egyenletesen a tésztára. Keverjük el a tojásokat a tejszínben, hozzáadva a ... tovább
Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük és megpároljuk. Mielőtt zsírjára sülne rácsavarjuk a citrom levét, ráreszeljük a héját és ... tovább
A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel, a tojásokkal és az olvasztott, de nem forró vajjal összegyúrjuk és kalácstészta keménységű masszává dolgozzuk össze. A kidolgozást végezzük alaposan. Langyos ... tovább
A burgonyát gyaluljuk vagy vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Öblítsük le vízben, majd konyharuhába tekerve szárítsuk le. Bő, középforró olajban, kis adagokban, kevergetve süssük aranybarnára. Jól csepegtessük le a felesleges olajat. ... tovább