| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint zsázsacsíra | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint görögszénacsíra | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 2 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 60 dkg lazac | 208 | 20 | 14 | 0.2 | 0 | 44 |
| 1 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A bőrös lazacfilét 3 ujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, borssal és az egyik citrom levével meghintve bepácoljuk, úgy két órára. A másik citrom héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. Az olajat és a vaj felét felhevítjük, majd a lecsepegtetett lazacot a bőrös felén 3, majd átfordítva 2 percig sütjük. Lecsepegtetve, előmelegített tányérra tálaljuk. A csírákkal és a petrezselyemzölddel díszítjük. A sütőzsiradékon megpároljuk a citromhéjat, majd a többi vajat és a citromlét hozzákeverve összefőzzük. átszűrve tálaljuk a hal mellé.