Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült zöldségnyárs sajtmártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Böjt, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
8 db gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
16 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg krémsajt 349 25.2 26.6 1.7 0 68
1 mokkáskanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkinikat félujjnyi vastagra vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A hagymákat cikkekre vágjuk és lapjaira szedjük. Váltakozva nyársra húzzuk, megszórjuk sóval, borssal, és az olvasztott vajban pirosra sütjük. A mártáshoz a visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a lisztet, felöntjük a tejjel, a tejszínnel, és ha felforrt, belekeverjük a sajtot. Ha a sajt elolvadt, beleszórjuk a curryt, összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről. Tálaláskor a nyársakat tányérra tesszük, és melléjük locsoljuk a mártást.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)