Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Hirtelen sült
(459 db)

Májas sült vér

A leölt kecske vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, csepegtessük le a savót és vágjuk ceruzányi csíkokra. A máját hasonló módon aprítsuk fel. A zsírban pirítsuk meg, a félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a ... tovább

Májjal töltött zsályás borjúrolád

A borjúcombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük, úgy, hogy négy vékony, de nagyobbacska lapot kapjunk. 2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hirtelen átsütjük rajta a vékony ... tovább

Májpástétom füstölt csirkemellel

A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a ... tovább

Májpástétom Gixer módjára

A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, a zsiradékot 3 részre osztjuk. A fűszereket megőröljük és a felcsíkozott májra szórjuk. A zsiradék első harmadában ... tovább

Mandulabundás hekkfilé

A filéket megmosom, az szálkákat, ha lehet csipesszel kiszedem és a zúzott fokhagymával ízesített sós tejbe áztatom, egy éjszakát hagyom pihenni. Másnap lecsepegtetem és szárazra itatom, majd halfűszerkeverékkel bedörzsölöm. A ... tovább

Mandulás borjújava paradicsomos rizzsel

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, lehártyázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. Tenyérrel gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe és tojásba forgatjuk, végül a mandulalapocskákba hempergetjük, melyet kissé rá is ... tovább

Mangoldos báránykrokett paradicsommártással

Tulajdonképpen, a maradék sült felhasználására született ez a recept. A sült húst, ha szükséges, csontozzuk ki. A mangoldot, ha nem egészen zsenge, sós vízben főzzük elő pár percet. Ha kihűlt, jól csavarjuk ki a nedvességet ... tovább

Mangós-currys pulykamell tekercs

A pulykamellet szeletekre vágjuk és gyengéden, fólia alatt kiverjük. Olajjal vékonyan bekenve, pár órát hűtőben pihentetjük. Közben a bacont egy evőkanál olajon ropogósra sütjük, majd a finomra vágott hagymát átpirítjuk rajta. ... tovább

Marha steak house módra

Az érlelt vesepecsenyéből vágjunk négy, kétujjnyi vastag szeletet, tenyerünkkel gyengéden nyomkodjuk meg. Közben a sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy sütőálló serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a sózott, borsozott hús ... tovább

Marhacsíkok kínai kellel sütve

A szójaszószt, a szezámolajat, az ecetet és gyömbért összekeverjük és a vékony csíkokra vágott marhahúst beleforgatjuk. Egy órára tegyük félre. Közben a kínai kel vastag ereit vágjuk ki, csíkozzuk fel, a paprikát és a hagymát ... tovább