| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 40 dkg libamáj | 130 | 16.4 | 4.3 | 6.3 | 0 | 515 |
| 4 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 3 evőkanál pálinka | 260 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 dl olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 dl citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 50 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az almaszeleteket forró olajba és pirítsuk meg. A visszamaradt olajban a májszeletek mindkét felét süssük szép pirosra. A megtisztított hagymát vágjuk karikára, forgassuk meg lisztben és süssük meg hirtelen. Ha már szép aranybarna csepegtessük le és tálalásig tegyük félre. A májat az almakarikákkal rendezzük el tányérokon és tört burgonyát kínáljunk mellé, megszórva a pirított hagymával.