Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Libamáj almakarikákkal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hirtelen sült, Sós, Húsfélék, Előételek, Főétel előtt, Meleg, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
4 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
3 evőkanál pálinka 260 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 dl citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az almaszeleteket forró olajba és pirítsuk meg. A visszamaradt olajban a májszeletek mindkét felét süssük szép pirosra. A megtisztított hagymát vágjuk karikára, forgassuk meg lisztben és süssük meg hirtelen. Ha már szép aranybarna csepegtessük le és tálalásig tegyük félre. A májat az almakarikákkal rendezzük el tányérokon és tört burgonyát kínáljunk mellé, megszórva a pirított hagymával.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)