Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulabundás hekkfilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Karácsony, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál halfűszerkeverék 0 0 0 0 0 0
10 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
80 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A filéket megmosom, az szálkákat, ha lehet csipesszel kiszedem és a zúzott fokhagymával ízesített sós tejbe áztatom, egy éjszakát hagyom pihenni. Másnap lecsepegtetem és szárazra itatom, majd halfűszerkeverékkel bedörzsölöm. A szokásos módon panírozom, de a zsemlemorzsába keverem a darált mandulát. Középforró olajban aranyszínűre sütöm.
Citromszeletkékkel és burgonyapürével tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)