Májjal töltött zsályás borjúrolád
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
40 dkg
borjúcomb |
110 |
19.5 |
4.5 |
0.3 |
0 |
86 |
20 dkg
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
10 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
10 levél
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 dl
borjúalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A borjúcombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük, úgy, hogy négy vékony, de nagyobbacska lapot kapjunk. 2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hirtelen átsütjük rajta a vékony csíkokra vágott csirkemájat. Tényleg gyorsan, hogy ne száradjon ki. Közben fűszerezzük a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Végül zsírjára sütjük. A kissé kihűlt májat, apróbbra vágjuk, majd a hússzeletekre púpozzuk. Végül a szeleteket, mint a bejglit feltekerjük és húst beburkoljuk a zsályalevelekkel és a baconszeletekkel. A roládokat a félretett olajon barnára sütjük, majd felöntve a borral és az alaplével, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ferdén felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)