Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-szalonnás sertéstarja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
80 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát apró kockára vágjuk, majd a zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra metélt vöröshagymát és a feldarabolt gombát. Közben a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és zsályával fűszerezzük. A tarjaszeleteket kiverjük, sóval, borssal meghintjük, majd a gombával megtöltjük és a két szélét behajtva feltekerjük és fogpiszkálóval megtűzzük. A felhevített olajon körbesütjük a roládokat, majd kevés húsalaplét hozzáöntve, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Az elfőtt levét alkalmanként pótoljuk, de a végére, csak sűrű szaft maradjon alatta.
Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve, burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)