Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Rakott krumpli

A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel. Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont. A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a ... tovább

Rakott mangold

Az olaj felén megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a darált sertéshúst és kevergetve a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítve félpuhára pároljuk. A mangold levelét levágjuk és forró sós vízben szinte ... tovább

Rakott padlizsán

A megmosott padlizsánt héjastól centis karikákra vágjuk. Mindkét oldalát besózzuk és félórát állni hagyjuk. Közben a vöröshagymát, a kicsumázott zöldpaprikát és a paradicsomot vékonyra szeleteljük. A rizst a térfogatának ... tovább

Rakott pulyka karácsonyra

Az olajon süsasük át a kockára vágott bacont. A pörcöt szedjük ki. A sütőzsiradékon pirítsuk meg a kis kockára vágott, sózott pulykamellet. Adjuk a baconhoz. A visszamaraddt zsiradékba szórjuk a cukrot, a fahéjat, majd melegítsük ... tovább

Rakott pulykamáj

A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a ... tovább

Rakott sütőtök spenóttal

A hámozott és kimagozott sütőtököt csíkokra vágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. Egy evőkanálnyi olajon átsütjük. Teáskanálnyi felhevített olajon a spenótleveleket átpároljuk, közben a zúzott fokhagymával, sóval és ... tovább

Rakott zöldbab

A zöldbabot 2 gerezd fokhagymával és sóval ízesített vízben roppanósra főzzük. 2 evőkanál olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk és a ledarált sertéshúst hozzáadva, kevergetve, fehéredésig sütjük. A maradék zúzott ... tovább

Rántotta tepsiben sütve

A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a kis kockára szelt hagymával, a chilivel és fokhagymával elkeverjük. Tepsibe terítjük. A karikára szelt kiflivel beborítjuk. Ráhalmozzuk, a vékonyra karikázott kolbászt és ... tovább

Rápával sült, fűszeres lapocka szendvicsben

A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát és a gyömbért lereszeljük, a citrom héját és levét hozzáfacsarjuk, az őrölt fűszerekkel, az olajjal és a borral elkeverjük. A nagyobb darabokra vágott lapockával sütőzacskóba tesszük, ... tovább

Ratatouille

A hagymát vágjuk vékonyan félfőre és 3 evőkanál napraforgó olajon pároljuk 20 percig, majd sózzuk meg és még öt percig süssük, a pirítást óvatosan végezzük, ne barnuljon meg a hagyma, csak szépen karamellizálódjon. Közben a ... tovább