Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rakott mangold

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
60 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olaj felén megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a darált sertéshúst és kevergetve a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítve félpuhára pároljuk.
A mangold levelét levágjuk és forró sós vízben szinte csak megmártjuk és hagyjuk kihűlni. A szárakat ujjnyi darabokra vágva, úgyanebben a vízben roppanósra főzzük. Az olajjal kikenünk egy tepsit és a mangoldlevelekkel úgy béleljük ki, hogy túllógjon a szélén, de maradjon a tetejére is. A mangoldszárakat keverjük el 1 dl tejföllel, a csokor apróra vágott metélőhagymával és 5 dkg reszelt sajttal, majd terítsük a tepsibe. Kenjük rá a húsmasszát, melynek a tetejét borítsuk be a karikára vágott paradicsommal, majd borítsuk be a maradék levelekkel. A tejfölt kenjük a tetejére és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, ekkor szórjuk rá a többi reszelt sajtot és toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt megpirul.
Tálalás előtt 10 percig pihentessük, majd kockára vágva, tejfölt kínálva mellé, adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)