Baconos mangold
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 1 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 10 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 10 szelet
angolszalonna |
488 |
16.8 |
46.5 |
0 |
0 |
80 |
| 40 dkg
mangold |
42 |
1.9 |
0.7 |
6 |
3.3 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs felét simítsuk rá, megöntözve, a maradék zsiradékkal és tojással elkevert tejföl harmadával. Ismét rétegezzünk, a rétegek tetejére mangoldlevél jusson, bőven meglocsolva a maradék tejfölös keverékkel.
Előmelegített 160 fokos sütőben süsük 35-40 percig.
Tálalás előtt kicsit pihentessük, majd kockákra vágva adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)