Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Baconos mangold

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 szelet angolszalonna 488 16.8 46.5 0 0 80
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy serpenyőben az olajban süssük ki a szalonna zsírját. A rizst főzzük puhára. A zsiradékból egy evőkanálnyival kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd fektessük bele a mangold harmadát, borítsuk be a szalonna felével, majd a rizs felét simítsuk rá, megöntözve, a maradék zsiradékkal és tojással elkevert tejföl harmadával. Ismét rétegezzünk, a rétegek tetejére mangoldlevél jusson, bőven meglocsolva a maradék tejfölös keverékkel.
Előmelegített 160 fokos sütőben süsük 35-40 percig.
Tálalás előtt kicsit pihentessük, majd kockákra vágva adjuk asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)