Minden hozzávalót a darált dió kivételével összegyúrunk. Az egyik felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk darált dióval és rátesszük a tölteléket. A tészta másik felét kinyújtva ... tovább
A tojássárgájákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót és két evőkanál vizet. ... tovább
A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal ... tovább
A mézet, a lisztet, a margarint és az őrölt fűszereket jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt lapon, 200 fokra előmelegített sütőben, 5-8 perc alatt ... tovább
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a sóval, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon, ... tovább
A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele.
4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább
A mézet és a vajat gőz felett állandó kevergetés mellett olvasszuk meg majd hagyjuk hűlni. Ha már hideg habverővel keverjük hozzá a tojásokat és a citromhéjat. Szitáljuk át a lisztet, kakaóport, sütőport, és a ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd csíkokra vágjuk. Sóval és borssal meghintjük és fél órát pihenni hagyjuk. A pác többi hozzávalóját botmixerbe tesszük és átzúzzuk. A csirkemellcsíkokat, S alakban, a beáztatott pálcikákra ... tovább
A csirkeszárnyakat megmossuk és feldaraboljuk, a szárnyvéget másra használjuk fel. A fűszereket, a mézet és a mustárt összekeverjük, majd a csirkeszárnyakat minden oldalon alaposan bekenjük a fűszeres masszával. Tepsibe rakjuk, ... tovább
A vajat és a mézet forró vízbe állított edényben melegítsük fel. Egy tálban keverjünk össze 3 tojást, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szalalkálival, majd öntsük hozzá a mézes keveréket. Ismételt keverés után dolgozzuk ... tovább