Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes fahéjas süti, a Fő úti Rétesboltból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Húsvét, Csőben sült, Édes, Gabonafélék
Hozzávalók

Mézes fahéjas süti, a Fő úti Rétesboltból
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg méz 327 0.4 0 81 0 0
25 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1/2 kávéskanál szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1/2 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1/2 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cukormáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mézes fahéjas süti, a Fő úti Rétesboltból
A mézet, a lisztet, a margarint és az őrölt fűszereket jól összegyúrjuk. Lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formákra szúrjuk. Sütőpapírral bélelt lapon, 200 fokra előmelegített sütőben, 5-8 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, a tetejét a cukormázzal átvonjuk, majd darált dióval vagy színes cukorkával megszórjuk. Langyos helyen hagyjuk pihenni, hogy a cukormáz megszikkadjon.

Cukormáz
A porcukrot simára keverjük, néhány cseppnyi tojásfehérjével. Sűrű, de bevonóképes masszát kell kapnunk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)