Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mese almás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

Mese almás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 kg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
20 dkg margarin (35% zsírtartalmú) 306 22.2 23.3 1.4 0 96
1 egész tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (12%) 142 3.4 12 4 0 59
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Alma töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kg alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mese almás
Minden hozzávalót a darált dió kivételével összegyúrunk. Az egyik felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe nyújtjuk. Megszórjuk darált dióval és rátesszük a tölteléket. A tészta másik felét kinyújtva rátesszük. Tojással megkenjük és megszurkáljuk villával a tetejét. Forró sütőben 20-25 percig sütjük.

Alma töltelék
Az almát lereszeljük, összekeverjük a cukorral és a fahéjjal és addig főzzük, kavargatva, amíg a leve elfő.
Kihűtjük és úgy tesszük a tésztára.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)