Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Birslepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Kártyaparti , Teaparti, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
50 dkg birsalma 49 0.6 0.9 9.1 6.4 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A levelestésztát kerek formába fektetjük. A pudingport felfőzzük a tejjel, 5 dkg cukorral és csipetnyi sóval, majd langyosra hűtjük. Habosra keverjük a vajjal és a tésztára simítjuk. A tetejére szórjuk a megmaradt cukorral és fahéjjal elkevert, felkockázott birsalmát. Fél órát sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben.
Langyosan, tortaszerűen felszeletelve tálaljuk.
Tejszínhabot tálalhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)