A hideg vajból vajból, a lisztből, a cukorból és a hámozatlan, finomra őrölt mandulából tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából és gyenge tűzön, sütőpapírral bélelt ... tovább
A burgonyát és a hagymát szeleteljük fel uborkagyalun, majd rétegezzük kivajazott tepsibe, rétegenként sózzuk, borsozzuk meg. A sóval óvatosan, mert a szardella is sós. A szardellafilét villával törjük össze és keverjük a ... tovább
A zöldfűszereket apróra vágjuk és az olajjal a sóval, borssal ízesített joghurtba keverjük, majd a lapjában szeletekre vágott csirkemellet beleforgatjuk. Fél órát állni hagyjuk. A diszkoszt kibéleljük alufóliával és vékony ... tovább
A csirkemellet kicsontozzuk, majd lapjában félbe vágjuk. A sóval, borssal és zúzott fokhagymával elkevert joghurtban bepácoljuk. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük. Másnap a felhevített olajban a felkarikázott újhagymát és a ... tovább
A római köményt és a koriandert porrá törjük, a chilit apróra vágjuk, majd az összes hozzávalót, botmixerrel jól eldolgozzuk. A ceruzányi csíkokra vágott csirkemellet hozzákeverjük és fél órát állni hagyjuk. Átforgatjuk és ... tovább
A felszeletelt karajt gyengéden kiverjük és a szélein a hártyát bevagdossuk. A joghurtba keverjük a finomra vágott hagymaféléket és a fűszereket, majd a hússzeleteket a pácba helyezzük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap a ... tovább
Fogalmam sincs, mitől kapta ez a nevet, ez a sütemény, így ne is kérdezzék, de tartalmas és finom!
A tészta hozzávalóit egy deci vízzel verjük habosra, majd sütőpapírral kibélelt gáztepsiben kenjük el. 200 fokra melegített ... tovább
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt összekeverjük a fokhagymával és a reszelt karaván sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan ... tovább
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A ... tovább
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A ... tovább