Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Jansson megkísértése

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Böjt, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Halak
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 db szardella ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát és a hagymát szeleteljük fel uborkagyalun, majd rétegezzük kivajazott tepsibe, rétegenként sózzuk, borsozzuk meg. A sóval óvatosan, mert a szardella is sós. A szardellafilét villával törjük össze és keverjük a tejszínbe az olajjal együtt és öntsük a burgonyás keverékre. Fóliával lefedve süssük 200 fokra előmelegített sütőben, fél órát, majd a fóliát levéve még 20 percet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)