Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ischler

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék
Hozzávalók

Ischler
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
7 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
7 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
14 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
14 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg málnalekvár 259 0.5 0 63.3 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokoládémáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ischler
A hideg vajból vajból, a lisztből, a cukorból és a hámozatlan, finomra őrölt mandulából tésztát gyúrunk. 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, fánkszaggatóval köröket vágunk a tésztából és gyenge tűzön, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Mikor kihűlt, kettőt-kettőt pikáns málnalekvárral összeragasztunk és csokoládémázzal bevonunk.


Csokoládémáz
A vajat felolvasztjuk és oldódásig keverjük benne a cukrot és a kakaóport, ha kissé lehűlt egyneművé keverjük a tojásfehérjével, langyosan kenjük a kihűlt tésztára.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)