Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Csőben sült
(1066 db)

Görögös pulykasteak

A pulykamellet vágjuk szeletekre, majd kenjük be a borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal és zúzott fokhagymával elkevert olajjal. Hagyjuk állni egy fél órát. Majd felforrósított serpenyőben mindkét oldalát süssük pirosra. ... tovább

Gránátalmás csokoládétorta

10 dkg megolvasztott vajat a cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverjük, majd gyúrjuk bele a lisztet, a darált mandulát és a kakaóport. Nyomkodjuk sütőpapírral bélelt gyümölcstorta formába. Tegyük hűtőbe fél órára és az alját ... tovább

Gravy mártás

Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és ... tovább

Grillezett rokfortos libacomb

A megsózott libacombokat kuktafazékba, a betétre teszem, aláöntök 1 dl vizet, és lezárom. A sípolástól számítva 40 percig párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e. A puha combokat a kuktából kiveszem, és a bőrt óvatosan ... tovább

Grillezett tatu

A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük. A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. ... tovább

Gubakifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább

Gyors krumplis pogácsa

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Forrón meghámozzuk, majd áttörjük. Ha langyosra hűlt, hozzágyúrjuk a lisztet és a zsírt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. lisztezett deszkán ujjnyira nyújtjuk, majd ... tovább

Gyors, rakott karalábé

A párizsit és a karalábét kockára vágjuk. A felhevített olajban a párizsit átsütjük, majd lecsepegtetve félre tesszük. A sütőzsiradékban roppanósra pároljuk a karalábét, közben sózva, borsozva. Amíg puhul a tojást, a finomra ... tovább

Gyümölccsel töltött jércemellfilé

Az aszalványokat apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a, vízben beáztatott, jól kinyomkodott zsömlét, a darált mandulát és a tojással összedolgozzuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A mellfilét felszúrjuk, majd kívül-belül ... tovább

Gyümölcsös piskóta remoskában

A vajat keverjük habosra a sóval, a cukorral, majd a tojásokkal. Forgassuk bele a lisztet és a darabokra vágott, ízlés szerinti gyümölcsöket. Öntsük a remoska edényébe és 20-25 percig süssük. Ízlés szerint tejszínhabbal, ... tovább