Grillezett tatu
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
Kreol fűszerkeverék |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tatu |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tatu szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, a receptet, csak az érdekesség kedvéért közöljük.
A tatut megtisztítjuk és a zsíros részeit is levágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. Tíz perc pihentetés után, grillrácsra tesszük és körös-körül barnára sütjük. Szorosan alufóliába burkoljuk, majd a grill tetejét lehajtva, két órát sütjük. Néha fordítsuk meg és persze a parazsat is pótoljuk. Ha elkészült, a húsát szedjük le a csontról és halmozzuk tálra.
Zsemlét és valamilyen BBQ szószt adjunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)