Gubakifli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
finomliszt |
345 |
13.5 |
1 |
70.4 |
0.2 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
6 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1,5 dl
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, géppel vagy kézzel jól kidolgozzuk. Fél, háromnegyed órát kelesztjük, majd ujjnyi rudakká sodorjuk és liszttel megszórt vagy sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben, bő negyed óra alatt megsütjük.
Mákos vagy diósguba készítésénél felkarikázzuk, hosszában félbevágva kifliként tölthető.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)