Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gravy mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
80 dkg húsos csont 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és néhányszor átforgatva, süssük fél órát. Legyen jó barna. Rakjuk át egy fazékba és öntsük fel a borral és az alaplével. Kis lángon, lefedve főzzük egy bő órát. Szűrjük le, a csontokat dobáljuk ki, a zöldségeket tegyük vissza a lébe. Forraljuk ismét fel és lisztszórással sűrítsük be. Végül törjük át botmixerrel és szűrjük át. Ízlésünk szerint, még az elején, ízesíthetjük különböző zöldfűszerekkel is.
Grillcsirke mellé tálalhatjuk, de egy egyszerű burgonyapürét is feldob.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)