| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 2 teáskanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 | 
| 4 dl csirkehúsalaplé | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| 4 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 30 dkg leveszöldség | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 80 dkg húsos csont | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és néhányszor átforgatva, süssük fél órát. Legyen jó barna. Rakjuk át egy fazékba és öntsük fel a borral és az alaplével. Kis lángon, lefedve főzzük egy bő órát. Szűrjük le, a csontokat dobáljuk ki, a zöldségeket tegyük vissza a lébe. Forraljuk ismét fel és lisztszórással sűrítsük be. Végül törjük át botmixerrel és szűrjük át. Ízlésünk szerint, még az elején, ízesíthetjük különböző zöldfűszerekkel is.