Görög padlizsánkrém (vega)
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
4 evőkanál
vega majonéz |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
4 evőkanál
szójajoghurt |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A padlizsánokat megszurkáltam egy hegyes késsel és maximumra előmelegített sütőben, grill fokozaton sütöttem vagy 30 percig. Hagytam kicsit hűlni őket egy tálban, majd hosszában kettévágtam és kikapartam a belsejüket. Gyorsan meglocsoltam citromlével, hogy nehogy bebarnuljanak, villával szétnyomkodtam, amennyire csak tudtam, majd folyamatos kóstolás mellett elkezdtem adagolni a joghurtot és a majonézt. Vigyázni kell, ne legyen túl folyós a végeredmény. Reszeltem hozzá egy fokhagymát, sóztam, borsoztam, majd tálalásig hűtőben tartottam.
Frissen sült kenyérrel ettük, de persze házi pitával az igazi!!
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)